Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

De comeback van het sjaaltje

Comeback herensjaal blogheader2

Het sjaaltje is weer terug van weggeweest, maar waar komt deze trend eigenlijk vandaan en haalt het uw garderobe? 


De geschiedenis van het sjaaltje voor de man

Verschillende trendwatchers voorspellen dat mannen zich na de pandemie weer gaan kleden zoals in de twintiger jaren. In deze periode was de kledingstijl van mannen wat losjes voor de tijd waarin er geleefd werd. Tegenwoordig ziet men deze kledingstyle juist als klassiek of netjes. Kostuums werden, naast de standaard manier van dragen (jasje-dasje) op een losse manier afgelstyled. Overhemden werden wat verder open gedragen en de hals werd versierd met een soort sjaaltje. De “choker” werd in deze periode geïntroduceerd. Dit accessoire werd door de Engelsen een neckerchief genoemd, dat net iets anders is dan een neckertie, wat dan weer een sjaaltjes is dat als een stropdas geknoopt wordt. De neckerchief heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot een chique nekaccessoire. Vaak gemaakt van zijden, polyester of fijngeweven katoen. 

Herensjaal of stropdas

Of de comeback van de choker ook uw garderobe gaat halen is nog de vraag, maar dat een accessoires om uw nek aankomend seizoen niet meer weg te denken is, is een ding dat zeker is. Of u nu kiest voor een sjaal of een stropdas, beide accessoires zijn echte fashion items! 

Het karakter van de stropdas maakt ook een verandering mee. Waar deze voorheen alleen nog maar zakelijk gedragen werd en een bepaalde autoriteit uitstraalde is ook dit accessoire terug van weggeweest. Na een roerige periode zien we vaker dat de kledingstijl van professionals veranderd. Het joggingpak werd vorig jaar nog veel gedragen omdat werken alleen nog vanuit huis werd gedaan maar nu bedrijven hun deuren weer openen is het weer belangrijk om serieus genomen te worden. En hoe kan dat beter dan met een fijn maatpak en een mooi overhemd gecombineerd met een stijlvolle stropdas. 

Herensjaaltje Blog

Herensjaaltje

Naast de klassieke herensjaal van zijden zien we op dit moment ook veel katoenen sjaaltjes terug in het straatbeeld. Een soort boerenzakdoek bij mannen geknoopt als een stropdas is een stijl dat al volledig geaccepteerd is. Dit accessoire worden vaak gedragen door de man die zich doorgaans casual kleed. Zo’n sjaaltje wordt veel gecombineerd met een casual overhemd of denim jack. 

Een herensjaal combineren met een stropdas

Blijf uw graag een stropdas dragen maar heeft uw aankomend winterseizoen wel de behoefte om ook een sjaal te dragen? Dat kan natuurlijk. Kies dan voor een warme herensjaal die vooral functioneel gedragen wordt in een jas.
In onze webshop vind uw een uitgebreid assortiment warme herensjaals in verschillende materialen. Verkrijgbaar in diverse trendy winterkleuren. 

Sjaaltjes meer voor dames?

De choker of het mannensjaaltje heeft net als andere statement accessoires, zoals bijvoorbeeld sieraden, voor de meeste mannen toch een wat vrouwelijk karakter en dat vinden wij niet gek. Wij zien dat sjaaltjes ook vaker door dames gedragen worden. Voor dames zijn er tevens oneindig veel mogelijkheden voor het knopen van zo’n sjaaltje. Zo combineer uw een sjaaltje eenvoudig bij een witte blouse, als accessoire in uw haar of aan uw tas.

veel keuze,
mooie kwaliteit,
vriendelijk, makkelijk retourneren en vlug je geld terug.
Bicque Johan
Je krijgt waarvoor je betaald hebt fijne winkel een echte aanraader
Donne
Hier krijg je ,dat waar voor je betaald hebt fijne winkel een echte aanrader
Donne
Ben heel tevreden van jullie.
Top kwaliteit
De Visch Kate
Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de geleverde stropdas, pochet en manchetknopen. Deze zijn heel mooi! Bedankt voor de goede en snelle service.
Frank Gillot
Mooie kwaliteitsvolle das, mooi smal model en vlot geleverd.
Heel tevreden.
Annelies Decrans

Betaal veilig online

×