Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

De Dasspeld! Terug van weggeweest.

Dasspeld blog 5.0

Dasspelden zijn weer terug in het modebeeld. Een praktisch en sierlijk mannenaccessoire.

Waar komt de dasspeld eigenlijk vandaan?

Voor de herkomst van de dasspeld, gaan we terug naar begin 20e eeuw. De dasspeld bestond toen nog uit twee delen. Een speld en een sierlijk stuk, waar de speld in gestoken werd. U moest dus door de stof van de stropdas of sjaal steken. In de jaren 50 werd de “clip” geïntroduceerd. De dasspeld zoals we hem nu kennen.

Er zijn natuurlijk ook nog wel wat etiquette verbonden aan het dragen van een dasspeld. Zo draagt u bijvoorbeeld dit typische herenaccessoire ten hoogte van het 3e en 4e knoopje van uw overhemd. Let er ook op dat de dasspeld niet voorbij de stropdas steekt. Bij een smalle das vanaf 5 cm breed (gemeten in de punt van de stropdas daar is de das het breedst), kiest u bijvoorbeeld een dasspeld met een maximale lengte van 4 cm. Bent u gewend om een normale tot brede stropdas te dragen (vanaf 7 cm), dan is een dasspeld met een maximale breedte van 6 cm een perfect passend accessoire.

Dasspelden met bijpassende manchetknopen

Voor een op en top complete outfit, zijn er bijpassende manchetknopen verkrijgbaar bij verschillende dasspelden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een dasspeld van Profuomo met een houten inleg, hierbij zijn ook bijpassende manchetknopen te koop via manchetknopenwinkel.nl Geen zorgen, u kunt bij ons switchen tussen de webwinkels zonder dat u tussentijds hoeft af te rekenen.

Gouden dasspeld

Klassieke daspinnen zijn ook verkrijgbaar in goudkleurig. Een gouden dasspeld is een mooi en tijdloos accessoire. Combineer zo’n goudkleurig exemplaar bijvoorbeeld bij een donkerblauw of bordeauxrode stropdas voor een chique look.

Zilveren dasspelden

Een groot gedeelte van de collectie dasspelden op stropdassenwinkel.be is zilverkleurig. Alle zilverkleurige dasspelden zijn gemaakt van een hoogwaardig edelmetaal en zijn 100% nikkelvrij. Of je nu opzoek bent naar een grappige dasspeld in de vorm van een golfclub of een luxe dasspeld met een “mother of pearl” inleg, u vindt het op stropdassenwinkel.be

Het volledige aanbod dasspelden vindt u hier.

prima kwaliteit ,correcte prijs, gemakkelijk bestellen , vlotte betaling, en levering volgens afspraak .
bedankt.
maurice M.Awouters
Excellente service tegen schitterende prijzen! Alsook zeer snelle levering. We bestellen in de toekomst graag opniew
Tom Taveirne
Supermooie bretels ontdekt op uw website. Mijn man was onmiddellijk overtuigd
Hilde Lanneau
Kwaliteitsvolle das & pochette. Uitstekende service met snelle levering.
Amadeus

Groot kwalitatief aanbod met zeer competitieve prijzen. Daar en boven een zeer snelle en vlotte service.

Karl De Dobbelaere
Ben zeer tevreden over het geleverde vlinderdasje. Duidelijke foto s en correcte beschrijving op de website. Ook zeer snelle levering.
Zeer tevreden dus met mijn aankoop!
meynen patrick

Betaal veilig online

×