Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Rugby en stropdassen

rugby

Stropdassen zijn onlosmakelijk verbonden aan rugby en diens gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan jubilea, diners en andere feestelijkheden. Maar bovenal zijn de clubdassen een must voor en na de wedstrijd. Ieder lid van de vereniging is zo eenvoudig te herkennen. Wij hebben ons zelfs laten vertellen dat het bij veel verenigingen verplicht is om de clubstropdas te dragen bij eerdergenoemde gelegenheden.

rugby en stropdassen

De historie

Wat u wellicht niet wist is dat rond het jaar 1870 het tenue waarin men speelde voorzien was van een vlinderdas. De vlinderdas werd gedragen in combinatie met een overhemd met daaroverheen een vest. In het rugby van vandaag de dag is het lastig voor te stellen hoe het mogelijk zou zijn om de strik heel te houden! Het wat onpraktische, maar zeer chique tenue heeft inmiddels plaats gemaakt voor een sportievere variant, waarbij de strik het helaas heeft verloren van de supersterke, ademende en elastische shirtjes die we tegenwoordig bij bijna alle (veld)sporten zien. Echter is het niet zo dat een chique accessoire volledig is verdwenen in het rugby. Waar strikken voorheen gedragen werden tijdens de wedstrijd worden nu bij veel verenigingen stropdassen na de wedstrijd gedragen.

Een rugbyspeler draagt zijn clubstropdas of strik met trots. De Accessoires worden gezien als een trofee. De strikken of stropdassen worden ook weleens geruild met die van tegenstanders. Er zijn zelfs verenigingen waarbij je je accessoire moet verdienen. Je dient dan eerst een ontgroening te ondergaan alvorens je de stropdas of strik van de club mag dragen.

 

Rugby clubstropdassen met een logo

U kunt zich misschien wel voorstellen dat iedere vereniging graag zijn eigen unieke clubstropdas of clubvlinderstrik draagt. Men wil niet graag een tegenstander tegen het lijf lopen met dezelfde stropdas of strik. Dit is waar wij van Stropdassen.com u dan ook graag mee van dienst zijn. Vanaf 10 stuks kunnen wij de Accessoires die u vindt op onze website voorzien van uw clublogo middels bedrukking. Ideaal als u uw eigen team wilt voorzien van een stropdas die in lijn is met uw vereniging, maar toch wat persoonlijker mag.

Mocht u op zoek zijn naar accessoires voor de hele club dan is een op maat gemaakte accessoire de beste optie. Vanaf 30 stuks kunnen wij stropdassen en/of strikken op maat laten weven. Het logo wordt dan in de stof mee geweven in plaats van op de stof bedrukt.

Veelal wordt er gekozen voor een gestreepte stropdas. Men gaat dan in veel gevallen voor een stropdas met brede strepen in de kleuren van de vereniging.

Wilt u een keer iets anders dan de iconische vlinderstrik en/of stropdas voor uw vereniging? Geen probleem. Wij hebben ook pochetten, bretels, manchetknopen of shawls (eventueel voor de dames) in ons assortiment waarmee wij u graag van dienst zijn.

Wij houden de traditie binnen de rugby cultuur graag met u in ere!

Wij realiseren voor diverse rugbyverenigingen binnen Europa reeds de accessoires en zijn u ook graag van dienst!

Schermafbeelding 2019 05 22 om 10.54.05

 

Ruim assortiment aan maten. Degelijk materiaalkeuze.
Johan Verbraecken
Goede service, snelle levering, goede kwaliteit, duidelijke website.
Voor herhaling vatbaar.
Jan Verherstraeten
Mooie service
Johan Godaert
Als je op zoek bent naar een Kinder vlinderdas zijn de mogelijkheden beperkt.
Tot ik bij de Strikkenwinkel uit kwam!
Zoveel kleuren!
En zo’n mooie kwaliteit.
Alles werd snel en netjes verstuurd.
Ik raad het iedereen aan!
An DLA

Net wat ik zocht. Stevige bretellen zonder metaal - BRT-920 - (vlotte luchthavencontrole). Snelle levering.

ANDRE DE MEYER
heel mooie kwaliteit echt voor een dame, ik moet naar een feest , en het thema is paris .........moulin rouge , dus ga ik me verlkeden in een echte parisienne ,heb gezocht op internet en zo kwam ik bij jullie terecht en ik was benieuwd op het resultaat, en ik moet zeggen ben heel tevreden . meschien tot A BIENTOT GRTS
Gisele Rysselinck

Betaal veilig online

×