Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Rugby en stropdassen

rugby

Stropdassen zijn onlosmakelijk verbonden aan rugby en diens gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan jubilea, diners en andere feestelijkheden. Maar bovenal zijn de clubdassen een must voor en na de wedstrijd. Ieder lid van de vereniging is zo eenvoudig te herkennen. Wij hebben ons zelfs laten vertellen dat het bij veel verenigingen verplicht is om de clubstropdas te dragen bij eerdergenoemde gelegenheden.

rugby en stropdassen

De historie

Wat u wellicht niet wist is dat rond het jaar 1870 het tenue waarin men speelde voorzien was van een vlinderdas. De vlinderdas werd gedragen in combinatie met een overhemd met daaroverheen een vest. In het rugby van vandaag de dag is het lastig voor te stellen hoe het mogelijk zou zijn om de strik heel te houden! Het wat onpraktische, maar zeer chique tenue heeft inmiddels plaats gemaakt voor een sportievere variant, waarbij de strik het helaas heeft verloren van de supersterke, ademende en elastische shirtjes die we tegenwoordig bij bijna alle (veld)sporten zien. Echter is het niet zo dat een chique accessoire volledig is verdwenen in het rugby. Waar strikken voorheen gedragen werden tijdens de wedstrijd worden nu bij veel verenigingen stropdassen na de wedstrijd gedragen.

Een rugbyspeler draagt zijn clubstropdas of strik met trots. De Accessoires worden gezien als een trofee. De strikken of stropdassen worden ook weleens geruild met die van tegenstanders. Er zijn zelfs verenigingen waarbij je je accessoire moet verdienen. Je dient dan eerst een ontgroening te ondergaan alvorens je de stropdas of strik van de club mag dragen.

 

Rugby clubstropdassen met een logo

U kunt zich misschien wel voorstellen dat iedere vereniging graag zijn eigen unieke clubstropdas of clubvlinderstrik draagt. Men wil niet graag een tegenstander tegen het lijf lopen met dezelfde stropdas of strik. Dit is waar wij van Stropdassen.com u dan ook graag mee van dienst zijn. Vanaf 10 stuks kunnen wij de Accessoires die u vindt op onze website voorzien van uw clublogo middels bedrukking. Ideaal als u uw eigen team wilt voorzien van een stropdas die in lijn is met uw vereniging, maar toch wat persoonlijker mag.

Mocht u op zoek zijn naar accessoires voor de hele club dan is een op maat gemaakte accessoire de beste optie. Vanaf 30 stuks kunnen wij stropdassen en/of strikken op maat laten weven. Het logo wordt dan in de stof mee geweven in plaats van op de stof bedrukt.

Veelal wordt er gekozen voor een gestreepte stropdas. Men gaat dan in veel gevallen voor een stropdas met brede strepen in de kleuren van de vereniging.

Wilt u een keer iets anders dan de iconische vlinderstrik en/of stropdas voor uw vereniging? Geen probleem. Wij hebben ook pochetten, bretels, manchetknopen of shawls (eventueel voor de dames) in ons assortiment waarmee wij u graag van dienst zijn.

Wij houden de traditie binnen de rugby cultuur graag met u in ere!

Wij realiseren voor diverse rugbyverenigingen binnen Europa reeds de accessoires en zijn u ook graag van dienst!

Schermafbeelding 2019 05 22 om 10.54.05

 

Zeer mooie kwaliteit, snelle levering, perfect verpakt.
Jan Janssens
beste ,

snelle levering en zeer mooi materiaal , zeker niet de laatste keer dat ik bestel bij jullie
van grembergen wilfried
perfecte info op de site betreffende bretellen en duidelijkheid hoe en wanneer de levering zal gebeuren
christ vangheluwe
Zeer tevreden - ik zocht metaalvrije bretellen en binnen het grote aanbod waten ze direct beschikbaar - vlotte levering - bretellen van hoogwaardige kwaliteit voor dagelijks gebruik.
kurt
zeer goede kwaliteit
Haesen Flip
Ruime keuze, gemakkelijk om te bestellen, uiterst snelle opvolging, prima contact, super snelle levering binnen de 20 uren in België, prima kwaliteit. Verdient een pluim !
Jacques Vanhalst

Betaal veilig online

×