Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Stropdas naar een begrafenis

stropdas begrafenis

Stropdassen worden gedragen naar twee soorten gelegenheden. De dagelijkse gelegenheden zoals naar kantoor, een afspraak met een belangrijke klant of bij je baan in de horeca. En de minder dagelijkse, maar juist bijzondere gelegenheden. Dit kan je eigen huwelijk zijn, het afstuderen van je oudste dochter of een stijlvol diner met collega's. Maar ook bij trieste gelegenheden zoals een begrafenis.

Vroeger waren er maar een paar kleuren en modellen waar je uit kon kiezen. Naar een begrafenis werd het ofwel een zwarte stropdas ofwel een witte stropdas. Tegenwoordig is de keuze in kleuren, modellen, patronen en materialen enorm.

De begrafenisstropdas

Men zou kunnen denken dat het kiezen van een stropdas voor begrafenissen beperkt is tot zwarte en misschien grijze exemplaren. Dit is echter vandaag niet meer het geval.

100 jaar geleden was het nog steeds een groot taboe om bij een begrafenis in vrolijke kleuren te verschijnen, tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Het belangrijkste is om de uiteindelijke wens van de overledene te respecteren. Meestal is dit al aangegeven in de afscheidsbrief. Als er niets over wordt gezegd, kunt u er meestal van uitgaan dat u in terughoudende, rustige kleuren wordt verwacht.

Stropdassen in rustige kleuren

Niettemin beïnvloedt de leeftijd van de overledene vaak de kledingkeuze. Bij een herdenking voor iemand die al een hoge leeftijd heeft bereikt, verwacht je eerder donkere kleuren. Draag dan een stropdas in rustige kleuren zoals zwart, grijs en bruin of donkergroen.

zwarte stropdas begrafenis

Stropdassen in pasteltinten

Pasteltinten zijn ook ideaal voor begrafenissen. Denk aan een zacht lichtblauw, effen beige of een zacht lichtgroen. Deze kleuren zijn vooral geschikt voor begrafenissen in de zomer of de lente. Twijfel je nog steeds welke das je zou moeten combineren met je pak? Lees dan verder bij Hoe combineer ik mijn stropdas?.

Knoop een opvallende kleur om je hals

Bij de begrafenis van een jongere daarentegen wordt je vaak verwacht in vrolijke kleuren. Verwar dit niet met je kleding uit de kermiskist. Houdt het subtiel en geef kleur aan je outfit door middel van het gebruik van accent accessoires. Dat kan een gekleurd paar bretels of een riem zijn, maar ook een mooie stropdas in bijvoorbeeld rood of blauw in combinatie met een pochet of een paar manchetknopen. Dit is vaak genoeg om je outfit het gewenste effect te geven.

Stropdas met een motief

Zelfs een das met een patroon behoort tot de mogelijkheden. Zorg ervoor dat je het niet tot het uiterste drijft. Kies een exemplaar met een subtiel streeppatroon of fijne stippen. Ook een Paisley das is een ideale accessoire voor een begrafenis.

Of je nu een stropdas draagt voor een begrafenis, elke dag op kantoor, of voor andere speciale gelegenheden, je zorgt er altijd voor dat het bij de rest van je outfit past.

Bekijk ook

draag je stropdas casual

Zó draag je je stropdas casual

Avondje stappen met je vriendengroep of borrelen met collega’s? Upgrade je oufit dan eens met een stoere stropdas! Huh? Een stropdas? Da’s toch iets voor naar kantoor! Is dat de...

heel mooie kwaliteit echt voor een dame, ik moet naar een feest , en het thema is paris .........moulin rouge , dus ga ik me verlkeden in een echte parisienne ,heb gezocht op internet en zo kwam ik bij jullie terecht en ik was benieuwd op het resultaat, en ik moet zeggen ben heel tevreden . meschien tot A BIENTOT GRTS
Gisele Rysselinck
Het is een zeer mooie das; was handig verpakt en werd vlug geleverd. Dus .... was zeker in orde !
Carry De Ceuster
Ben supertevreden over mijn bestelde bretellen
Mommaers René
Vlugge en vlotte levering.
Eliane Scheppers
Eindelijk DE oplossing voor het probleem van de losspringende bretellen. We hebben er van overal maar geen enkele bleef zitten en deze extra-sterke van jullie wel. Wat een opluchting voor een gehandicapte mens. Dat is al 1 zorg minder
Paul Andries
Klantvriendelijke service en een perfect product!!
Els De Doncker

Betaal veilig online

×