Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Stropdasknopen bruiloft

stropdassenknopen bruiloft BE

Eén van de belangrijkste dagen van uw leven staat voor de deur; binnenkort gaat u trouwen. Waarschijnlijk hangt uw trouwpak gestreken en wel in uw kast en heeft u al een keuze uit de accessoires die jouw outfit gaan complementeren gemaakt. Alleen één vraag rest nog: met welke stropdassenknoop gaat u op de grote dag de show stelen?

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Een tip vooraf: Vooral als u in het dagelijkse leven geen stropdassen draagt, is het handig op tijd te oefenen. Het knopen van een stropdas vergt wat oefening. Extra stress op uw trouwdag kunt u niet gebruiken, dus begin op tijd en neem vooral de tijd om een mooie knoop uit te zoeken. Voordat we beginnen nog een laatste tip: Gebruik bij het oefenen wel een oude stropdas. Pas als u zeker bent van uw keuze haalt u uw trouwdas tevoorschijn om daar de knoop nog éénmaal mee te oefenen.

Afhankelijk van uw stropdas (dun, breed, smal, dik) en de boord van uw overhemd heeft u de keuze uit een ontelbaar groot aantal knopen. Ook uw persoonlijke smaak is bij de keuze belangrijk, u wilt u natuurlijk prettig voelen bij de door jouw gekozen knoop.

Hieronder vind u een overzicht van de meest gebruikte stropdassenknopen voor de bruidegom.

Stropdas knopen:

  1. Enkele windsor knoop
  2. Dubbele windsor
  3. Four in Hand
  4. Victoria knoop
  5. Pratt knoop

Enkele Windsor

Enkele Windsor2

Een elegante, klassieke en symmetrische knoop. Is dit jouw stijl? Dan is deze knoop een goede keuze voor uw trouwdag. Deze knoop is overigens ook een goede keuze voor als u een wat fijner postuur hebt. Wat de grootte betreft ligt deze tussen de Four in hand en de dubbele Windsor. Gebruik de enkele Windsor bij een dunne das voor een decente knoop. Wilt u graag meer volume, kies dan voor een gevoerde zijden stropdas of een wollen exemplaar.

Moeilijkheidsgraad: ** (2 van 5)

Uitleg in een korte film: Enkele Windsor

Dubbele Windsor

Dubbele Windsor

De dubbele Windsor zorgt voor een brede, symmetrische en volumineuze knoop. Hij lijkt op een driehoek met een afgesneden hoek. Met deze knoop geeft u meer body aan uw look, de stropdas komt prominenter tot zijn recht. Deze populaire stropdassenknoop is een goede keuze voor dunnere dassen en indien u een breed postuur heeft.

Moeilijkheidsgraad: *** (3 van 5)

Uitleg in een korte film: Dubbele Windsor

Four in Hand

Four in Hand4

Smalle, ietsje asymmetrische stropdas knoop. Hij zorgt voor een speelse en moderne uitstraling. Door de smalle knoop lijkt uw hals optisch langer. Een perfecte knoop voor beginners. Dus mocht u in het dagelijks leven niet veel stropdassen dragen, dan zou u met deze knoop kunnen oefenen en kijken hoe u vindt dat hij bij u past. Het is een doorsnee knoop, maar daarom niet minder mooi.

Moeilijkheidsgraad: * (1 van 5)

Uitleg in een korte film: Four in Hand

Victoria Knoop

Victoria Knoop

Charismatische, bijna vorstelijke stropdas knoop. Qua vorm vergelijkbaar met de four in hand. Wat de grootte betreft is de victoria knoop iets dikker dan de four in hand. Door zijn iets asymmetrische vorm zorgt deze knoop voor een elegante en klassieke uitstraling. Een perfecte keuze voor uw trouwdag, indien uw stijl elegant en verfijnd is.

Moeilijkheidsgraad: *** (3 van 5)

Uitleg in een korte film: Victoria knoop

Pratt knoop

Pratt Knoop2

Een leuke, klassieke en symmetrische stropdassenknoop. Wat de grootte betreft is de Pratt knoop te vergelijken met de enkele windsor. Hij is wat minder alledaags en daardoor een perfecte keuze voor uw trouwdag.

Moeilijkheidsgraad: *** (2,5 van 5)

Uitleg in een korte film: Pratt knoop

Mocht u uw favoriete knoop nog niet gevonden hebben, kijk dan eens onder “stropdas knopen” voor nog meer leuke stropdassenknopen.

We hopen dat u met onze handleidingen het knopen van een stropdas aardig in uw vingers hebt gekregen en dat u tot een goede keuze voor uw bruiloft bent gekomen. Verder lezen? Onder “trouwdassen” vind u nog meer nuttige tips voor de mooiste dag van uw leven.

Bekijk ook

revers pin

Wat is een revers pin?

De revers pin is onder vele andere benamen bekend, die min of meer dezelfde accessoire aanduiden. Zo zijn daar de boutonnière, de flower pin en de corsage.

Stropdassen voor bruiloften

Je huwelijk is een van de belangrijkste dagen in je leven. Als je de voorbereidingen goed treft, kun je op deze mooie dag alleen maar genieten.

Stijlvolle vlinderstrik, die heel gemakkelijk te bevestigen is.
Roel H.
Top product past perfect
Heel blij mee
cis Van de Looverbosch
Dit is zoals het hoort!
Top service, snelle levering en het allerbelangrijkste goede kwaliteit.
Gerrit Evers
beste ,

vlotte levering en mooi kwalitatief materiaal
van grembergen wilfried
Alles prima!
Mieke Van Cleemput
Snelle en vlotte levering! Een aanrader!
Christel

Betaal veilig online

×