Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Stropdassen trends 2017

stropdassen trends 2017

Ben je toe aan een nieuwe stropdas maar heb je even geen inspiratie? Bekijk onze top 5 van belangrijkste stropdassen trends van 2017 en update je dassengarderobe!

1. Stropdassen worden steeds breder

De afgelopen jaren hebben we regelmatig geschreven over het inslinken van de stropdas; hij werd smaller en smaller. Maar voor het eerst mogen we je melden dat deze trend aan het omslaan is. Het wil niet zeggen dat de smalle stropdas uit het modebeeld verdwijnt, integendeel, de skinny tie blijft onverminderd populair. Gelukkig maar, hij maakt je silhouet slank en geeft een instant hip accent aan je look. Maar wat we juist zien is dat de standaard stropdas voorzichtig aan iets breder wordt. De afgelopen jaren zagen we hem zelfs krimpen tot bijna 7 cm. Net zo breed dus als de meesten onder ons een smalle das zouden aanduiden. Tegenwoordig mag een stropdas weer een breedte van maximaal 8 cm hebben.

Overigens zien we deze trend niet alleen bij de stropdassen. Wijdvallende kleding is één van de trends die we in 2017 bij de mannenmode voorbij zien komen. Extra lange t-shirts, overhemden en truien, soms zelfs tot aan je knie. Dag slimfit, hello oversized!

2. Stropdas met ruitjes

Vorig jaar zagen we al dat geruite stropdassen steeds meer hun plekje in het modebeeld veroverden. Maar 2017 is helemaal het jaar van de ruit. Kies bijvoorbeeld voor een spannende wollen stropdas met een fijne ruit in koperbruin, of ga voor een das met ruiten van dezelfde grootte, bijvoorbeeld dit luxe exemplaar in beige en blauw van Profuomo. Overigens geldt dat niet alleen voor de stropdas, ook in de rest van je garderobe mag je de ruit terug laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een colbert met subtiele ruit, of laat een ruitje terugkomen in je sok. Kies voor 1 – maximaal 2 – kledingstukken met een ruit. Less is more!

geruite stropdassen

Afbeelding: wollen stropdas met ruit en Profuomo stropdas ruit

3. De military stropdas

Het zal je vast niet ontgaan zijn; de military look. Van military broeken tot hoodies, deze trend wordt breed omarmd. In onze collectie vind je stropdassen met een cool legerpatroon, om op een stijlvolle manier aan deze army trend mee te doen. Is legergroen niet jouw kleur? Onze army stropdas is ook verkrijgbaar in rood en blauw. Combineren? Dat is super eenvoudig. Kies voor een wit overhemd en een donkerkleurig wollen jasje, of draag hem op een zwart overhemd met stoere jeans. Met een camouflage print kun je alle kanten op als je de basis maar rustig houdt. 

stropdassen met camouflageprint

Afbeelding: stropdas met camouflageprint in blauw en stropdas in legerprint. 

4. Van roodbruin tot indigo blauw

Stropdassen kunnen het heel jaar door in alle kleuren gedragen worden, kies voor wat lichtere tinten in de zomer en wat donkere kleuren in de winter. Maar als we kleuren mogen noemen die in 2017 niet aan je garderobe mogen ontbreken dan zijn dat de roodnuances kersenrood, koperrood en roodbruin en de blauwnuances indigoblauw, koningsblauw en hemelsblauw. Combineer bijvoorbeeld een effen kersenrode stropdas met een antraciet pak op een overhemd met subtiel ruitmotief. Of ga voor een koningsblauwe das op een lichtblauw overhemd (eventueel met motief) en combineer er een donkerblauw wollen jasje met een fijn geruit pochet erbij. Bekijk hier ons assortiment rode dassen en blauwe dassen.

roodbruin tot indigoblauw

Afbeelding: Stropdas rood en stropdas blauw

5. Steek een pochet in je borstzak!

Op een snelle manier extra pep aan je outfit geven? In 2017 doen we dat met een pochet. Vouw hem 2 keer dubbel en je bent klaar om te gaan. Op onze pagina pochet vouwen vind je meer vouwtips.

pochet in je borstzak

de eerste keer terug bretellen dragen wat een uitstraling van de goudkleurige bretel. grote keuze , Past perfect , sterke uitvoering. Past
op donkere jeans, donker hemd, polo\'s en Bermuda korte broek met aangepast hemd
Bergs Joseph
Grote keuze aan dassen en toebehoren , goede kwaliteit, correcte en snelle levering
Philippe
mooi product ,en correcte levering
Carel Gruwez
Makkelijke website, groot aanbod, snel geleverd en mooie kwaliteit.
An
Bestelling vlot en correct afgehandeld, ik ben fan van Profuomo stropdassen, dus ik ben heel blij met deze leverancier!
L. De Vos
Zeer correcte afhandeling van de bestelling. Snelle levering en zorgvuldig verpakt. Zeer tevreden met het artikel.
Ann

Betaal veilig online

×