Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Wat is een revers pin?

revers pin

De revers pin is onder vele andere benamen bekend, die min of meer dezelfde accessoire aanduiden. Zo zijn daar de boutonnière, de flower pin en de corsage. Wat zijn de verschillen en hoe en wanneer wordt de revers pin gedragen? Wij leggen het graag voor je uit.

Hoe draag je een revers pin?

Een revers pin wordt door de knoopsgat opening van je linker revers gestoken. Dat is dus de kant waar de borstzak zich ook bevindt. Heb je een revers met 2 knoopsgaten en een kleine revers pin? Draag hem dan in het bovenste opening. Bij een huwelijk draag je het corsage in de onderste opening.

De functie van een revers pin is puur decoratief. Hij geeft een vleugje persoonlijkheid en speelsheid aan je outfit. Je kunt de pin dan ook uitstekend casual dragen. Of voeg wat speelsheid aan je business outfit toe, om wat variatie in je kantoordagen aan te brengen.

Hij laat zich uitstekend combineren met een vlinderdas, stropdas of een paar manchetknopen. Of laat dit alles achterwege en steek een matching pochet in je borstzak.

Welke pinnen zijn er?

Grappige revers pinnen

Revers pinnen kom je in de meest uiteenlopende uitvoeringen tegen. Zo zijn er grappige pins in de vorm van een snor of een sigaar. Steek er één in je revers bij casual gelegenheden, zoals borrels en etentjes. Aanspraak gegarandeerd!

Flower pins

De meest populaire pins zijn de kunstmatige bloemen, gemaakt van polyester satijn of platte vilt bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, waardoor je ze makkelijk bij iedere outfit kunt combineren. Deze informele variant kun je zowel casual als business wise dragen. Ideaal om wat variante in eentonige kantooroutfits aan te brengen.

flower pin

Boutonnière

De boutonnière is een flower pin maar dan de echte variant. Heb je groene vingers? Pluk hem dan uit je eigen tuin! Anders fiets je voor je date even langs de bloemenwinkel om een vers exemplaar uit te kiezen en een charmante indruk te maken. Wij adviseren hem niet voor op de kantoorvloer maar wel tijdens first dates en huwelijken. Ook bij een smoking staat een witte of rode bloem prachtig.

boutonniere

Boutiennère is het franse woord voor knoop. De boutonnière is hier op een grappige manier letterlijk genomen.

Custom revers pin

Bedrijven en verenigen laten nogal eens een revers pin op maat ontwerpen. Op een subtiele manier wordt door verenigingsleden en werknemers het bedrijfs- en verenigingslogo uitgedragen. Tegelijkertijd wordt er op een verzorgde manier voor een uniform geheel gezorgd.

Corsage

Een corsage is feitelijk een boutonnière maar dan groter en bij voorkeur echt. Hij wordt gedragen bij huwelijken en is meestal mooi afgestemd op het bruidsboeket. Traditioneel wordt bij huwelijken een witte anjer gekozen, maar tegenwoordig wil elk bruidspaar zijn eigen stempel op het huwelijk drukken en zien we rozen tot mini veldboeketjes voorbij komen.

corsage

Bekijk ook

stropdassenknopen bruiloft BE

Stropdasknopen bruiloft

Eén van de belangrijkste dagen van uw leven staat voor de deur; binnenkort gaat u trouwen.

Stropdassen voor bruiloften

Je huwelijk is een van de belangrijkste dagen in je leven. Als je de voorbereidingen goed treft, kun je op deze mooie dag alleen maar genieten.

Leuke strik en vlugge levering
Van Hoeck
Mooie en stevoge btetellen tegen een schappelijke prijs. Goed verpakt en snel gelevetd.
Gert Raeymaekers

Top

Anton

De afhandeling en opvolging verliep heel vlot. 

Martin Vansteenkiste
klaar en duidelijke communicatie, perfecte levering
Chris Kesteleyn
Mooie strikken, goede kwaliteit, handig verpakt en snel geleverd!
Olivier

Betaal veilig online

×