Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Cumberbands

cuberbands2Een geplooide tailleband wordt ook wel cumberband of kummerbund genoemd. Deze cumberbands draagt u onder een smoking jasje en over de band van uw pantalon en smokingoverhemd.  Een cumberband is een essentieel onderdeel bij het dragen van een smoking en is geschikt voor evenementen met een white-tie of black-tie dresscode.

De cumberbands uit onze collectie zijn geschikt voor een grote maatrange en zijn eenvoudig in maat verstelbaar.

10 resultaten
Sorteer op

Cumberband - Zwart - Satijnzijde

€34,95

Cumberband - Zwart - Satijn

€17,95

Cumberband Set - Felrood

€29,95

Cumberband Set - Bordeauxrood

€29,95

Cumberband Set - Wit

€29,95

Cumberband Set - Grijs

€29,95

Cumberband Set - Zwart - Zijde

€59,95

Cumberband Set - Donkerrood - Zijde

€59,95

Cumberband - Wit - Satijn

€17,95

Cumberband Set - Zwart - Profuomo

€39,95

cuberbands2Een geplooide tailleband wordt ook wel cumberband of kummerbund genoemd. Deze cumberbands draagt u onder een smoking jasje en over de band van uw pantalon en smokingoverhemd.  Een cumberband is een essentieel onderdeel bij het dragen van een smoking en is geschikt voor evenementen met een white-tie of black-tie dresscode.

De cumberbands uit onze collectie zijn geschikt voor een grote maatrange en zijn eenvoudig in maat verstelbaar.

 

Wat is een cumberband

Een cumberband is een accessoire dat wordt gedragen rond je taille, meestal in combinatie met formele avondkleding zoals een smoking. Het is een brede band die meestal gemaakt is van satijnzijde of satijn -polyester. Een cumberband heeft een verstelbare sluiting aan de achterkant, zodat de maat eenvoudig is aan te passen. 

Traditioneel gezien heeft een cumberband plooien aan de voorkant die naar beneden wijzen. Dit ontwerp dient om de naad tussen het jasje en de broek te verbergen, waardoor een nette en gestroomlijnde uitstraling ontstaat. De cumberband wordt normaal gesproken over het witte dress-shirt gedragen en onder het smokingjasje. 

Naast de praktische functie van het verbergen van de naad, voegt een cumberband ook een vleugje elegantie en verfijning toe aan de formele outfit. Het kan een vleugje kleur toevoegen of dienen als een accent om de algehele uitstraling compleet te maken.

cuberbands dragen2Wanneer draagt u een cumberband

Een cumberband is een accessoire dat gedragen wordt bij formele avondkleding, zoals een smoking. In de meeste gevallen wordt een cumberband in de kleur van de smoking gedragen en is deze gemaakt van een satijnachtig materiaal.

U draagt een cumberband in combinatie met een smoking en vooral tijdens galadiners, bruiloften, opera’s black -of white-tie evenementen

Het dragen van een cumberband is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke stijl en voorkeur. Hoewel het traditioneel wordt geassocieerd met bepaalde formele evenementen, is het niet strikt noodzakelijk om er een te dragen. Het is altijd nog het beste om de dresscode van het desbetreffende evenement te onderzoeken om te bepalen of een cumberband een gepast accessoire is.

Een cumberband combineren

Een cumberband kan op verschillende manieren worden gecombineerd om een stijlvolle en formele uitstraling te creëren. Hier zijn een aantal tips voor het combineren van een cumberband.

  • Bij een smoking: Draag de cumberband over het witte smokingoverhemd en onder het smokingjasje. Zorg ervoor dat de puntige kant van de cumberband naar boven wijst en de plooien naar beneden wijzen. Kies een cumberband die past bij de kleur van uw smoking of een contrasterende kleur voor een opvallend effect.
  • Met een vlinderdas of stropdas: Combineer de cumberband met een bijpassende vlinderdas of stropdas voor een harmonieuze uitstraling. Zorg ervoor dat de kleuren en patronen goed bij elkaar passen. Een effen cumberband kan goed samengaan met een gestreepte of geruite das, terwijl een gestructureerde cumberband goed kan werken met een effen das. Kortom, houd je uitstraling rustig.
  • Bijpassende accessoires: Om je outfit compleet te maken, kun je de cumberband combineren met andere bijpassende accessoires, zoals een pochet, manchetknopen of een dasspeld. Zorg ervoor dat de accessoires qua kleur en stijl bij elkaar passen om een gecoördineerde look te creëren.

 

De raad opgevolgd van de kleermaker en besteld wat hij ons aanraadde omdat hij de juiste kleur niet meer had. Dus we kennen het product. Zeer tevreden over de service. We weten nu waar we een uitgebreide keuze hebben en zullen er nog gebruik van maken.
Ria Raeymaekers
Stijlvolle vlinderstrik, die heel gemakkelijk te bevestigen is.
Roel H.
Top product past perfect
Heel blij mee
cis Van de Looverbosch
Dit is zoals het hoort!
Top service, snelle levering en het allerbelangrijkste goede kwaliteit.
Gerrit Evers
beste ,

vlotte levering en mooi kwalitatief materiaal
van grembergen wilfried
Alles prima!
Mieke Van Cleemput

Betaal veilig online

×