Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen
 • Veilig online betalen

7 Tips voordat u begint met knopen

Gaat u voor het eerst een stropdas strikken? Check dan eerst even onze 7 tips en uw knoop kan niet meer mislukken!

 1. Heeft u nog een oude stropdas liggen? Ideaal! Want deze kunt u perfect gebruiken voor het oefenen van nieuwe knopen. Zo heeft uw nieuwe stropdas nog even niet te lijden onder al uw knoopkunsten.
 2. Voordat u de stropdas om uw hals legt; sla nog even de kraag naar boven en maak het bovenste knoopje van uw overhemd vast.
 3. Een veelgemaakte beginnersfout: het te strak knopen van uw stropdas. Probeer uw stropdas zo los als kan te knopen, u kunt hem altijd nog wat harder aantrekken. Een te strakke stropdassenknoop doet niet veel goeds voor het eindresultaat en beïnvloed ook nog eens negatief de levensduur van uw stropdas.
 4. U heeft de das perfect geknoopt als hij lichtjes de bovenkant van uw riem aantikt.
 5. Het achterbeen van de stropdas (het smalle gedeelte) mag nooit langer zijn dan het voorbeen. Het moet door het passantino (lusje aan de achterkant, onder het merk etiket) gehaald worden zodat hij netjes op zijn plaats blijft.
 6. Klaar met knopen? Maak het bovenste knoopje dicht en sla uw kraag weer naar beneden.
 7. Het is verleidelijk om na het dragen de knoop in uw das te laten zitten voor gebruik voor de volgende keer. Uw stropdas slijt hier wel sneller van, beter is om de knoop eruit te halen, de das losjes op te rollen en in uw kast te leggen of over een kledinghanger uit te hangen.

Hoe knoop Ik een Stropdas 2024


Meer dan 85 stropdas knopen

Haalt u uw stropdas slechts uit de kast als het om een speciale gelegenheid gaat waarbij een stropdas verplicht gedragen dient te worden? Dan heeft u nog niet de stropdas die bij u past en de juiste knoop gevonden. Er zijn boekjes op de markt met 'de belangrijkste 20 stropdassenknopen' of '85 mogelijkheden om je stropdas te strikken', zodat de paniek je toeslaat. Om er nog een schepje bovenop te doen doen: De natuurkundigen Fink en Mao hebben uitgerekend dat er maar liefst 85 mogelijkheden zijn om een stropdas van een standaard afmeting te knopen. Als u een basisrepertoire van vier knopen beheerst, is het echter al voldoende. Vermoedelijk heeft u niet elke ochtend de tijd voor een ingewikkelde knoop als de Grantchester of de Christensen... Dus geen zorgen, als u de Four in Hand, enkele Windsor, dubbele Windsor en de Pratt knoop beheerst, dan heeft u voor elke gelegenheid en elke das de juiste knoop.

Al naar gelang de vorm van uw kraag, je lengte en de stofkwaliteit van de stropdas kiest u voor een bepaalde stropdassenknoop. Deze kan klein en dun, breed en lang, vol of groot en vlak zijn. Als u het belangrijk vindt dat de stropdas uw stijl en uitstraling positief onderstreept, kiest u de knoop die bij u past. Neem ruim de tijd en ga oefenen, zodat u zelf kunt ervaren wat het resultaat van de vier belangrijkste knopen zijn. In veel gevallen zal dat de four in hand knoop zijn, maar de windsor of shell knoop kunnen zeker tot uw favorieten gaan behoren.

Zeer mooie kwaliteit, snelle levering, perfect verpakt.
Jan Janssens
beste ,

snelle levering en zeer mooi materiaal , zeker niet de laatste keer dat ik bestel bij jullie
van grembergen wilfried
perfecte info op de site betreffende bretellen en duidelijkheid hoe en wanneer de levering zal gebeuren
christ vangheluwe
Zeer tevreden - ik zocht metaalvrije bretellen en binnen het grote aanbod waten ze direct beschikbaar - vlotte levering - bretellen van hoogwaardige kwaliteit voor dagelijks gebruik.
kurt
zeer goede kwaliteit
Haesen Flip
Ruime keuze, gemakkelijk om te bestellen, uiterst snelle opvolging, prima contact, super snelle levering binnen de 20 uren in België, prima kwaliteit. Verdient een pluim !
Jacques Vanhalst

Betaal veilig online

×