Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen
 • Veilig online betalen

Enkele Windsor

De enkele Windsor (ook wel halve Windsor/ single Windsor/ enkele knoop genoemd) is één van de populairste das knopen wereldwijd. En dat is niet zo vreemd, hij valt wat betreft maat precies tussen de dunnere Four in Hand en zijn grote broer de dubbele Windsor in. De term halve Windsor suggereert dat hij precies de helft van de dubbele Windsor zou zijn, maar het is eerder drie kwart.

EnkeleWindsor 2

Enkele Windsor knopen

Enkele Windsor 10

 1. Hang de stropdas rond de kraag met het brede deel aan de rechterkant en het smalle deel iets boven navelhoogte. De exacte hoogte is afhankelijk van het postuur en de dikte van de stropdas. Alleen het brede gedeelte gebruiken we bij het knopen van de stropdas.
  Enkele Windsor 11
 2. Sla het brede deel horizontaal over het smalle deel van de stropdas.
  Enkele Windsor 12
 3. Steek het brede deel horizontaal achter het smalle gedeelte van de stropdas.
  Enkele Windsor 13
 4. Trek het brede gedeelte omhoog.
  Enkele Windsor 14
 5. Steek het brede deel langs de hals en naar links.
  Enkele Windsor 15
 6. Sla voorlangs over de knoop heen naar de rechterkant.
  Enkele Windsor 16
 7. Trek het brede deel omhoog langs de hals.
  Enkele Windsor 17
 8. Steek door de lus aan de voorzijde van de stropdas.
  Enkele Windsor 18
 9. Trek de knoop aan door het brede deel naar beneden te trekken en hou daarbij het smalle gedeelte van de stropdas vast. Plaats de knoop naar wens.

https://www.youtube.com/watch?v=TA6QGGBT73M 

 • Resultaat: Een prachtige, elegante, klassieke knoop. Wat betreft volume zit hij tussen de Four in Hand en dubbele Windsor in. Hij geeft een bescheiden knoop bij een smalle das en een volle knoop bij een stevige zijden das of wollen exemplaar. Hij is vrijwel symmetrisch
 • Wanneer dragen? Bij zakelijke (kantoor, vergadering, sollicitatie), feestelijke (bruiloft, chique diners) en formele (begrafenis, diploma-uitreiking) gelegenheden. U heeft het al in de gaten: bij werkelijk alle gelegenheden zouden wij u deze knoop adviseren. Hij laat zien dat u het knopen in de vingers heeft (lees: hij is iets ingewikkelder dan de Four in hand) en hij geeft een bescheiden, minder uitgesproken volume als zijn groter broer de dubbele Windsor. Bij alle soorten dassen en kraagvormen komt u met de halve Windsor goed uit de voeten.
 • Moeilijkheidsgraad: ** (2 op 5)

Tip

Deze dassenknoop leent zich uitstekend om een elegant ovaal plooitje te maken, net onder knoop. De Fransen hebben zelfs een benaming voor deze holte: cuillère (lepel). De Engelsen hebben de plooi omgedoopt tot dimple of fluke. Vooral bij brede dassen komt een dergelijk plooitje uitstekend tot zijn recht. Bij een smalle das adviseren wij deze plooi achterwege te laten voor een rustig effect.

Leuke strik en vlugge levering
Van Hoeck
Mooie en stevoge btetellen tegen een schappelijke prijs. Goed verpakt en snel gelevetd.
Gert Raeymaekers

Top

Anton

De afhandeling en opvolging verliep heel vlot. 

Martin Vansteenkiste
klaar en duidelijke communicatie, perfecte levering
Chris Kesteleyn
Mooie strikken, goede kwaliteit, handig verpakt en snel geleverd!
Olivier

Betaal veilig online

×