Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen
 • Veilig online betalen

Four in hand

De ideale basis knoop die iedereen in de vingers zou moeten hebben. Het is één van de makkelijkste das knopen om mee te beginnen mocht je een beginner zijn. De Four in Hand geeft een verfijnd, elegant resultaat en je kunt hem bij vrijwel bij alle gelegenheden dragen. Deze variant behoort standaard tot uw knoopuitrusting!

Four in Hand 8

Four in Hand knopen

Four in Hand 9

 1. Hang de stropdas rond de kraag met het brede deel aan de rechterkant en het smalle deel iets boven navelhoogte. De exacte hoogte is afhankelijk van het postuur en de dikte van de stropdas. Alleen het brede gedeelte gebruiken we bij het knopen van de stropdas.
  Four in Hand 10
 2. Sla het brede deel horizontaal over het smalle deel van de stropdas.
  Four in Hand 11
 3. Steek het brede deel horizontaal achter het smalle gedeelte van de stropdas.
  Four in Hand 12
 4. Sla het brede gedeelte voorlangs over het smalle gedeelte naar links.
  Four in Hand 13
 5. Trek het brede deel omhoog langs de hals.
  Four in Hand 14
 6. Steek door de lus aan de voorzijde van de stropdas.
  Four in Hand 15
 7. Trek de knoop aan door het brede deel naar beneden te trekken en plaats de knoop naar wens.

https://www.youtube.com/watch?v=wNnJoIwecrw

 • Resultaat: Slanke, spits toelopende knoop die een tikje asymmetrisch is. Dit maakt hem speels en eigentijds. De knoop verlengt optisch je hals, omdat hij vrij smal is.
 • Wanneer dragen? Perfect voor zakelijk gebruik maar ook voor minder formele gelegenheden is hij een goede keuze. U kunt de knoop prima inzetten bij een normale zijden das, maar hij is ook heel geschikt voor een wat dikker exemplaar – zoals een wollen of gebreide das - omdat de knoop relatief weinig volume geeft. Past perfect bij alle soorten kragen, maar we zouden u een al te wijd uit elkaar staande kraag niet adviseren.
 • Moeilijkheidsgraad: * (1 op 5)

Herkomst Four in Hand

Het was de allereerste knoop die werd gebruikt toen de das rond 1860 zijn intrede in het Britse rijk maakte. Het is nog steeds niet duidelijk aan welke oorsprong de Four in Hand zijn benaming aan dankt. Algemeen wordt aangenomen dat de naam afkomstig is van de gelijknamige negentiende eeuwse Londense herenclub; de Four in Hand Club. Leden van deze club waren liefhebbers van deze smalle knoop en zij zouden hem omgedoopt hebben tot de Four in hand knoop. Ook gaan er verhalen rond dat de benaming afkomstig is van de four-in-handkoets, dat was een koets getrokken door vier paarden en bestuurd door één koerier. De teugels zouden op dezelfde manier geknoopt worden. Anderen beweren echter weer dat de sjaals van de koetsiers op dezelfde wijze geknoopt werden.

Leuke strik en vlugge levering
Van Hoeck
Mooie en stevoge btetellen tegen een schappelijke prijs. Goed verpakt en snel gelevetd.
Gert Raeymaekers

Top

Anton

De afhandeling en opvolging verliep heel vlot. 

Martin Vansteenkiste
klaar en duidelijke communicatie, perfecte levering
Chris Kesteleyn
Mooie strikken, goede kwaliteit, handig verpakt en snel geleverd!
Olivier

Betaal veilig online

×