Oriental knoop

Als er één knoop tot basisknoop aan te wijzen is, dan is het wel de oriental. Een super eenvoudige dasknoop, die in een handomdraai perfekt zit. Ideaal als je weinig tijd hebt of als je een beginneling in het knopen bent. Hij is razendpopulair in China, vergelijkbaar met de populariteit van de Four in hand knoop in het westen, waar hij veel van weg heeft.

oriental knopen

Oriental knoop knopen:

https://www.youtube.com/watch?v=Q1HG_a4-OQk  

  • Resultaat: Fijne, elegante knoop. Vrij dun, maar mooi, gebalanceerd van vorm.
  • Wanneer dragen? Zeer geschikt voor dikke dassen, zoals gebreide en wollen dassen. En in noodgevallen: mocht je das te kort zijn, dan kun je je er met deze knoop nog uit redden!
  • Moeilijkheidsgraad: * (1 op 5)

Achtergrondinformatie Oriental knoop

Niet heel verrassend: deze basis stropdas knoop is ook wel bekend onder de naam simpele knoop. Opvallend is dat je deze das om te beginnen omgedraaid om je hals hangt, zodat de voering naar voren hangt. Dit is vrij ongebruikelijk, bij slechts 2 van de 8 knopen die wij voor jouw verzameld hebben is dat het geval. Ook na het knopen blijft het achterbeen (het smalle gedeelte van de stropdas) voor ons gevoel omgedraaid. Het voorbeen van de das wordt uiteraard wel met de voering naar achteren gedragen.

Levertijd 2-3 werkdagen of 1 werkdag met DPD
Niet tevreden? U mag uw stropdas binnen 30 dagen terugsturen
Sinds 2004 de stropdassenspecialist in grote aantallen

Betaal veilig online

×