Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Dresscodes voor het dragen van een stropdas

Er zijn verschillende dresscodes waarbij het dragen van een stropdas passend is. Hier zijn enkele veelvoorkomende dresscodes waarbij een stropdas geschikt kan zijn

 

Tenue de ville

Tenue de Ville is een dresscode die verwijst naar 'stadskleding' en wordt vaak gebruikt bij formele zakelijke evenementen, bruiloften en cocktailparty's. Bij de dresscode "tenue de ville" wordt van zowel mannen als vrouwen verwacht dat ze zich formeel, maar niet overdreven chique kleden. Voor mannen betekent dit meestal het dragen van een goed passend, donker gekleed pak met een bijpassend dress-shirt, een nette stropdas en leren schoenen.

Vrouwen kunnen kiezen voor een nette jurk, een rok met een blouse of een broekpak, gecombineerd met gepaste accessoires en elegante hakken. De nadruk ligt op een verzorgde, elegante uitstraling zonder overdreven chique te zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid en de specifieke richtlijnen van het evenement.

Onthoud dat tenue de ville verwijst naar stadskleding, dus het is belangrijk om er verzorgd, stijlvol en respectabel uit te zien, passend bij de gelegenheid.

Cocktail

De dresscode cocktail wordt meestal gegeven aan zakelijke diners of sociale evenementen, kan het dragen van een stropdas kan bijdragen aan een stijlvolle en nette uitstraling. De stropdas combineert u dan met een goed passend maatpak en een overhemd in een passende kleur. Een dergelijk evenement kan worden uitgebreid met eventueel thema kleuren, hier kan u de stropdas op aanpassen. Zo houdt u de complete outfit elegant.

Vrouwen dragen tijdens een cocktail evenement een cocktailjurk of een chic broekpak gecombineerd met stijlvolle accessoires en hakken. 

Business Casual

Business casual is een minder formele dresscode die vaak wordt toegepast in zakelijke omgevingen. Voor mannen kan dit betekenen dat een pak niet verplicht is, en dat ze kunnen kiezen voor een nette broek of chino in combinatie met een dress-shirt of een nette trui. Een stropdas is meestal optioneel. Schoenen kunnen casual zijn, zoals loafers of nette leren schoenen.

Vrouwen hebben meer flexibiliteit met betrekking tot kledingkeuzes en kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een nette broek of rok met een blouse, een jurk of een colbert. Hoewel de dresscode minder formeel is, is het nog steeds belangrijk om er professioneel en verzorgd uit te zien.

Business Formal

Business Formal is een formele dresscode die wordt toegepast in professionele en zakelijke omgevingen. Voor mannen betekent dit meestal het dragen van een donker gekleed pak, bestaande uit een nette pantalon en een bijpassend colbert. Het dress-shirt is doorgaans wit of lichtblauw, en wordt gecombineerd met een klassieke stropdas zoals bijvoorbeeld een gestreepte stropdas op een meer ingetogen dessin. Bij dit maatpak worden nette schoenen gedragen, het liefst van leer.

Vrouwen kunnen bij deze dresscode kiezen voor een donker geklede broek of rok met een bijpassend colbert of een formele jurk. Kleding moet goed passen en professioneel ogen, waarbij ingetogen kleuren en klassieke stijlen de voorkeur hebben. Accessoires dienen discreet en gepast te zijn.

 

Prijs kwaliteit is uitstekend. Zeer vlug geleverd. Deze bretels doen het uitstekend en springen niet los door de brede stevige klemmen.
Guy Triest
Prima product, zware bretellen, en dat zijn ze dan ook, stevig, net zoals ik ze wou.
Ook makkelijk te bestellen en snel geleverd
Didier Beckers
Prima product, niets overdreven in de beschrijving, is exact wat het moet zijn
Makkelijk te bestellen en snel geleverd
Meer moet dat niet zijn
Didier Beckers
Overzichtelijke site.
Veel keuze.
Snelle levering.
Goede prijs/kwaliteit.
Dieter
tip top inorde
Mulle Hilde
Snel geleverd en topkwaliteit! Aanrader!
Kris

Betaal veilig online

×