Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Hoe draag je een dasspeld?

dasspeldMet deze op-en-top mannelijke accessoire upgrade u uw outfit in een handomdraai. Maar heren: hij staat niet alleen geweldig, hij heeft ook nog eens een onmisbare praktische functie. U stapt zonder jas de deur uit en door een windvlaag hangt u das op half 7, of u buigt voorover en u kunt niet zien wat u ook al weer op wilde rapen omdat uw stropdas in de weg hangt. Herkenbaar? De dasspeld is uw redder in nood. Overigens hoort hij allang niet meer enkel thuis in de garderobe van uw vader, breed omarmd door alle grote modemerken is het een must-have voor uw accessoire collectie. In elke herenmodezaak en online kunt u kiezen uit een steeds groter wordend aanbod, daar zit zeker iets voor u tussen!

Nog nooit een dasspeld gedragen? Lees snel verder en u bent helemaal op de hoogte van dit kleinood.

Zo bevestig je je dasspeld:

  1. Aangehouden wordt tussen het 3e en 4e knoopje van je overhemd, van bovenaf geteld. Hij komt dan ter hoogte van uw borst terecht.
  2. Schuif hem voorzichtig om, want een haaltje in uw zijden stropdas is zo gemaakt.
  3. Vergeet natuurlijk niet de dasspeld aan zowel uw hemd als uw das te bevestigen, anders kan de das nog alle kanten op bewegen.
  4. Zorg ervoor dat hij mooi horizontaal bevestigd is, zou zonde zijn als hij scheef staat want daarmee doet hij meer af aan uw outfit dan dat u het gewenste 'sophisticated' resultaat haalt.
  5. Zorg ervoor dat de breedte van uw dasspeld ongeveer uitkomt op ¾ van de breedte van uw stropdas. Is uw stropdas 7,5 cm breed? Kies dan een dasspeld van zo’n 5,5 cm.

hoe draag je een dasspeld

Materiaal, kleur en vorm

Wat betreft de kleur en materiaal zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Denk hierbij aan dasspelden van zilver, goud of edelstaal, mat, glanzend of voorzien van een gegraveerd reliëf of opgelegde versiering. Ideaal ook voor bedrijven die graag een persoonlijke noot aan hun outfit toe willen voegen: vanaf 100 stuks maken wij dasspelden met het bedrijfslogo op maat. Bij het kiezen van de juiste kleur kunt u rekening houden met de sieraden, riem en manchetknopen die u draagt. Draagt u bijvoorbeeld een zilveren horloge dan is een zilver(kleurige) dasspeld een goede keuze.

Hoe groot mag uw dasspeld zijn?

Een klem breder dan uw stropdas is zoiets als het dragen van een veel te brede vlinderstrik: geen gezicht. Wat dan wel? Voor de lengte van de dasspeld kunt u het beste uitgaan van een ¾ van de breedte van uw das. Meet hiervoor de breedte van das ter hoogte van het 3e/4e overhemdknoopje. Let er op dat als u een smalle das draagt, uw dasspeld ook echt van het type klein maar fijn is.

dasspeld dragen

Zoek de twee fouten op deze afbeelding: niet alleen is de dasspeld veel te breed, de stropdas is ook nog eens te lang geknoopt. 

Geschiedenis van de dasspeld

In het begin van de 20e eeuw werd de dasspeld, bestaand uit een speld en een sierstuk, gedragen om de plastron (zit tussen een sjaal en een stropdas in) op zijn plaats te houden. Later werd de speld in de knoop van de stropdas gestoken. Beetje raar, want zo heeft de dasspeld geen praktische functie, behalve dat men het een elegante toevoeging aan de outfit vond. In het begin van de jaren 50 werd de dasspeld zoals wij die kennen voor het eerst gedragen. Hierbij gaat het dus om de klem, die aan uw hemd en stropdas bevestigd wordt om de das op zijn plaats te houden.

Met een dasspeld maakt u een combi van pak, hemd en stropdas helemaal af en geeft u uw outfit een persoonlijke noot. Koop in ieder geval een zilver(kleurig) en een goud(kleurig) exemplaar en u kunt ze bij al uw combinaties dragen!

Zeer mooie das !
Prachtig op het huwelijk van mijn zoon.
Flor
Snelle levering
Vivi
Alles Top,
Super tevreden van besteld artikel
Luxe strik, koste iets meer maar beduidend kwalitatiever dan goedkopere alternatieven.
Zeer snelle verzending. Eerder ontvangen dan aangegeven en dat nog in België.
A.P.
Ben zeer tevreden vd levering. Top
Maryse Nelissen

Goed materiaal.

johan Swennen
Vijf sterren service!
Door een fout bij de koerierdienst was het pakketje te laat toegekomen.
Zonder problemen werd er een nieuw pakketje verstuurd naar mijn hotel in Letland Riga.
De klanten service kon ik steeds voor en na mijn vlucht bereiken en wisten perfect wat gedaan.
Nicolas

Betaal veilig online

×