Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Hoe haal ik een vlek uit mijn stropdas?

Voordat u de zeeplade van uw wasmachine dicht schuift en kiest voor het handige volautomatische wasprogramma, adviseren wij u om onderstaande tips door te lezen. Omdat een zijden stropdas zich helaas niet in de wasmachine laat wassen, is onze eerste tip: voorkomen is beter dan genezen. Doe bij het eten de stropdas af of gooi hem over uw schouders. Maar het feit dat u dit artikel aan het lezen bent, is dat u dat stadium al voorbij bent en u dolgraag wilt weten hoe u die vlek uit uw stropdas krijgt. 

stropdas wassen

Vlek op je zijden stropdas?

Zijde is een delicate, kwetsbare stof en laat zich helaas niet zo makkelijk reinigen. Was uw zijden stropdas in ieder geval nooit in de wasmachine en vermijd sowieso het gebruik van water. Water maakt de vlek meestal alleen maar erger. Wat heeft u dan wel nodig?

  • een katoenen doekje (let op dat het geen heftig gekleurd doekje is, want dan geeft de kleur af op de stropdas)
  • spiritus of wasbenzine
  • een glazen pot met goed afsluitbare deksel
  • veel gemorst? Dan heeft u ook een lepel nodig.

Schraap het ergste vuil voorzichtig weg met een schone lepel. Bevochtig vervolgens uw doekje met een klein beetje wasbenzine of spiritus en dep daarmee de stropdas voorzichtig schoon. Wrijven beschadigt de stropdas, dus heb geduld en blijf deppen totdat de vlek verdwenen is. Laat vervolgens de stropdas goed luchten zodat de wasbenzine of spiritus vervliegt.

En wat doet die glazen pot in het lijstje? Die kunt u gebruiken als miniwasmachine! Rol uw stropdas op en stop hem in de pot. Giet wat wasbenzine in de pot. Deksel erop. En voorzichtig heen en weer schudden. Laat de stropdas een dag in de pot zitten, de wasbenzine zal verdampen en de vlek eruit halen. Natuurlijk de stropdas ook weer goed uithangen en laten luchten, wasbenzine heeft een penetrante geur. U zult vast denken dat wij een grapje uithalen, maar deze beproefde methode heeft al vele stropdassen van hun vlekken verwijderd. Het is het proberen waard, niet waar?

Een andere beproefde methode als het om een vetvlek gaat is talkpoeder. Probeer allereerst met een schone lepel het ergste deel te verwijderen en strooi daarna voorzichtig wat talkpoeder op de vlek. Wrijf de poeder niet in de stropdas, maar laat het er gewoon op rusten. Talkpoeder heeft de eigenschap vocht en vet op te nemen. Klop de talkpoeder na een paar minuten voorzichtig van je das en herhaal indien nodig.

Laat je stropdas overigens niet drogen in de zon, ook niet achter een zonnig raam. Zijde verkleurt snel in de zon.

Heb je een polyester stropdas?

Een polyester stropdas kan wel tegen een stootje, je kunt hem prima wassen met een beetje warm water. Mocht dit niet baten voeg dan wat wasmiddel (zonder bleekmiddel) toe. Bent u niet tevreden over het resultaat? In het uiterste geval kunt u uw stropdas wassen in de wasmachine.

Stropdas strijken

Wilt u de stropdas strijken? Geen probleem! Leg wel altijd een theedoek over de stropdas om hem te beschermen, want zijde smelt razendsnel onder uw strijkijzer. Zet de (stoom)strijkijzer op stand 2 en ga voorzichtig over de stropdas. Niet te hard drukken en voorzichtig wrijven ter hoogte van de plek waar het insteeklabeltje (passantino) zit. Zo voorkomt u glanzende plekken op de stropdas. 

Zo, nu kunt u uw stropdas weer om uw hals doen. Check ook even onze 8 beste stropdas knopen om wat variatie in uw dagelijkse kantooroutfit aan te brengen of laat u inspireren door onze tips om uw stropdas te combineren bij uw pak.

Zeer mooie das !
Prachtig op het huwelijk van mijn zoon.
Flor
Snelle levering
Vivi
Alles Top,
Super tevreden van besteld artikel
Luxe strik, koste iets meer maar beduidend kwalitatiever dan goedkopere alternatieven.
Zeer snelle verzending. Eerder ontvangen dan aangegeven en dat nog in België.
A.P.
Ben zeer tevreden vd levering. Top
Maryse Nelissen

Goed materiaal.

johan Swennen
Vijf sterren service!
Door een fout bij de koerierdienst was het pakketje te laat toegekomen.
Zonder problemen werd er een nieuw pakketje verstuurd naar mijn hotel in Letland Riga.
De klanten service kon ik steeds voor en na mijn vlucht bereiken en wisten perfect wat gedaan.
Nicolas

Betaal veilig online

×