Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Hoe combineer ik mijn stropdas?

Een mooie combinatie stropdas, hemd en pak laat de beste kanten van uw persoonlijkheid zien en zorgt ervoor dat u professioneel en verzorgd voor de dag komt. Er zijn een paar basisregels die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat u de juiste combinatie stropdas, hemd en pak maakt. Lees hier alles over het combineren van een pochet bij uw stropdas.

stropdas combineren

Stropdas combineren - het 7 stappen plan

1. Pak, hemd en stropdas

Precies in die volgorde maakt u de keuze voor uw outfit. Kies eerst een pak, dan een overhemd en als laatste de stropdas. Leg het overhemd onder uw colbert en plaats uw stropdas erop. Zo krijgt u een goed beeld van het geheel. Tussen 2 haakjes, mocht u nog een nieuw overhemd kunnen gebruiken, onze Profuomo overhemden hebben een perfecte pasvorm en zullen zeker tot uw favorieten gaan behoren!

2. Het combineren van dessins

In een etalage kan een combinatie van een geruite stropdas met een gestreept hemd en een visgraat colbert er mooi uitzien. Maar als u zelf deze combinatie probeert te maken is het vrij lastig. De basisregels zijn: nooit èn het pak, èn het overhemd èn de stropdas in hetzelfde dessin met elkaar matchen. Dus vermijd een gestreept pak, een gestreept hemd en een gestreepte stropdas in 1 outfit. Zorg er ook voor dat niet alle dessins even groot zijn. Een fijn krijtstreep pak met een fijn gestreept overhemd en stropdas is al evenmin een goede combinatie. De basisregels zijn:

  • Combineer bij een dessin altijd minimaal 1 kledingstuk in uni.
  • Bij een combinatie van minimaal 2 kledingstukken in dessin, zorgt u ervoor dat de dessins in grootte van elkaar verschillen.
  • Vermijd een combinatie van 3 verschillende dessins
  • Een combinatie van stropdas, hemd en pak in uni is vrijwel altijd goed.

stropdas combineren

Effen pak, hemd en stropdas

Deze combinatie is altijd geslaagd. Een effen stropdas, effen overhemd en effen pak. Geschikt voor elke gelegenheid en elke dag.

Bekijk hier onze effen stropdassen.

Effen pak en hemd, stropdas met dessin

Een stapje verder: Ook met deze combinatie zit u vrijwel altijd goed. Kies voor een effen wit of lichtblauw overhemd en donker pak. Vrijwel elke stropdas laat zich met deze combinatie prima combineren. Van een druk Paisley dessin tot een rustig strependessin.

3. Het combineren van kleuren

Wilt u op zeker spelen? Dan kiest u voor een donker pak, een overhemd dat lichter is dan het pak, de stropdas zit er precies tussen in of is even donker als het pak. Zorg ervoor dat de kleuren in harmonie op elkaar afgestemd zijn en vermijd al te grote kleurcontrasten. Als u in de stropdas een eenzelfde kleurtoon als het pak of het overhemd bevat of laat terugkomen, zit u al snel goed. Heeft u meer ervaring in het maken van combinaties? Dan kunt u ook kiezen voor een lichter jasje, waarbij u een iets donkerdere stropdas combineert. Meer informatie over stropdassen kleuren.

4. Verschillende dessins combineren

Bij punt 2 zagen we al dat bij het combineren van 2 dezelfde dessins met elkaar, u er voor moet zorgen dat de dessins qua grootte van elkaar verschillen. Dus bijvoorbeeld een fijn krijtstreep pak, gecombineerd met een stropdas in grove strepen. Daarbij een effen overhemd. Anders wordt het als u 2 verschillende dessins met elkaar gaat combineren. Bijvoorbeeld een stropdas met paisley dessin en een overhemd in ruitpatroon. In dit geval is het verstandig om de patronen wat betreft grootte met elkaar in overeenstemming te laten komen. Zorg dus dat de paisleys op de stropdas net zo klein zijn als de ruit. Het combineren van twee verschillende dessins is een lastig werk, juist daarom is het verstandig een harmonie er in te houden door middel van het combineren van dessins in dezelfde grootte.

stropdas combinaties

Effen pak en hemd, stropdas en pochet met dessin

Bij deze combinatie zijn de basisregels toegepast, maar in gewaagde kleuren. Het pak is donkerder dan de stropdas en het hemd. Het pak en hemd zijn effen, waardoor u kunt kiezen voor een meer gewaagde stropdas. Ondanks het opvallende dessin- en kleurgebruik is het geheel in balans, doordat het overhemd, stropdas en pochet in dezelfde kleurtoon zijn gehouden.

Ook een pochet? Bekijk onze pochetten collectie.

Pak en stropdas met dessin, effen hemd en pochet

Het combineren van pak, hemd en stropdas in verschillende dessins is voor gevorderden. Maar deze combinatie is niet lastig te maken. Een pak met grove ruit, gecombineerd met stropdas in een fijner dessin. Deze outfit is geheel in balans omdat de kleuren in dezelfde toon zijn gehouden - lichtblauw overhemd, blauwe stropdas met wit dessin. Het wit komt weer terug in het pochet -  en omdat de stropdas een fijner dessin heeft dan het pak.

5. Het combineren van drie verschillende dessins

Een lastig karwei, maar het is te doen: het combineren van een krijtstreep pak met een geruit overhemd en een paisley stropdas. Let extreem goed op de kleursamenstelling en de grootte van de dessins. Alleen geoefende mannen kunnen zich hieraan wagen!

6. Een stapje verder: twee identieke dessins combineren met een tweede dessin

Als u goed de regels hierboven gelezen hebt, weet u wat te doen bij de eerste stap van deze combinatie. Twee gelijke dessins betekent, dat u de dessins in grootte van elkaar moet laten verschillen. Bijvoorbeeld een fijn krijtstreep pak, gecombineerd met een stropdas in grovere strepen. Stel ju wilt hierbij een overhemd met ruitdessin combineren. Welke grootte van de ruit kunt u dan het beste aanhouden. Het antwoord is dat u zich moet richten op het dessin van het pak. Heeft het pak een fijne streep? Combineer hem dan met een overhemd in fijne ruit. Heeft het pak een grove streep? Combineer hem dan met een overhemd met een grof ruitdessin.

7. Tot slot

Twijfelt u aan een combinatie of heeft u nog niet zoveel ervaring? Onthoud dat als u het eenvoudig houdt, de combinatie meestal goed is. Als u minimaal 1 van de 3 kledingstukken in uni houdt, dan bent u al een heel eind op weg.

Goed product en snelle levering.
Tim
De das en sokken en pochetten waren van hele fijne stof en fijne zijde, de das valt heel mooi
Schraepen Leonarda
Na een goed jaar gedaan te hebben met een paar goedkope bretels, vond ik dat het tijd was om eens een degelijker paar aan te schaffen. Ik ben enorm tevreden met mijn aankoop. De levering verliep vlot en ik voel enorm hard het verschil tussen deze bretels en mijn oude paar op vlak van comfort en vooral stevigheid.
Serafina
De levering was perfect. De bretels zijn prima. Zeer goede kwaliteit.
paul Embrechts
De levering was ok. De goederen (bretels) zijn prima.
paul Embrechts
De levering was ok. De goederen (bretels) zijn prima.
paul Embrechts

Betaal veilig online

×