Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Hoe kies ik de juiste stropdas kleur?

stropdassen kleurenDe keuze voor de kleur van uw stropdas hangt af van de gelegenheid, het overhemd en pak dat u erbij wilt dragen.

Bij formele gelegenheden als zakelijke bijeenkomsten en sollicitatiegesprekken kiest u het beste voor een stropdas in een rustige kleur. Zo zal de gesprekspartner u serieus nemen en alle aandacht aan u geven in plaats van aan uw stropdas met drukke Disney figuren. Op kantoordagen waarbij er geen belangrijke afspraken met klanten op de agenda staan, mag u best kiezen voor een stropdas met meer pit. Bijvoorbeeld een mooi strependessin in paars en grijs of een effen stropdas in lime groen.

Bij feestelijke gelegen mag uw stropdas chique en opvallend zijn. Een uitstekende keuze is een stropdas in satijnzijde. Deze stropdas heeft een rijk uiterlijk, voelt zacht aan en heeft een gladde finish die subtiel speelt met het licht. Bij een gala kiest u het beste voor een zwarte of witte stropdas. Bij een minder formeel bruiloftsfeest mag u absoluut kiezen voor een opvallende kleur als roze of turquoise. Ook op kantoren waar het er minder formeel aan toe gaat, kunt u kiezen voor een stropdas in een minder ingetogen kleur.

De keuze van uw stropdas bepaalt de keuze van uw hemd en pak. Precies in die volgorde. Bij het combineren van uw stropdas zorgt u ervoor dat de kleur van uw stropdas donkerder is dan uw overhemd en lichter of gelijk is aan de kleur van uw pak. Een Uitzondering hierop is een witte stropdas, deze kan perfect gecombineerd worden bij bijvoorbeeld een zwart overhemd. Meer informatie over het dragen van kleuren vindt u door op onderstaande links te klikken. Elke gelegenheid en elke persoonlijkheid vraagt om een stropdas in een bepaalde kleur:

blauwe stropdas

Blauwe stropdas

Blauwe stropdassen zijn een van de meest gedragen varianten. Dat is niet voor niets. Een blauwe das staat voor professionaliteit, kalmte, beheersing en zelfvertrouwen. Onbewust worden mensen met een blauwe stropdas vaak karaktereigenschappen toegekend als vakbekwaam, professioneel en deskundig.

Kledingmakers weten dit al lang en bieden daarom vaak een uitgebreid assortiment aan hemden en pakken in een (donker)blauwe kleur. Ook politieuniformen en kostuums voor de luchtvaartwereld worden uitgevoerd in donkerblauw. Bedrijven die zich zelf een serieuze uitstralingen willen laten aanmeten laten hun logo's uitvoeren in blauw.

Kortom, een blauwe stropdas is een uitstekende keus bij formele gelegenheden als kantoordagen, vergaderingen en andere belangrijke bijeenkomsten. Bij feestelijke gelegenheden mag blauw absoluut gedragen worden, maar let op de kleur blauw en de combinatie met uw pak. Kies liever voor een lichtblauwe variant stropdas. Of een stropdas in feestlijk turquoise. Ook mag u bij niet formele gelegenheden best een blauwe stropdas met een opvallend dessin uit de kast trekken. Bijvoorbeeld met een paisley dessin of een all over bloemenpatroon.

Er zijn maar weinig pakken waarbij een blauwe stropdas niet gedragen kan worden. Bij een grijs, bruin of zwart pak, een blauw exemplaar voelt zich altijd thuis. Een effen blauwe stropdas kan op een wit of een blauw hemd gedragen worden. Het hemd mag in unie of met een strepen of ruitendessin zijn. Een gestreepte blauwe stropdas kan altijd goed gecombineerd worden met een wit of lichtblauw overhemd.

Een blauwe stropdas kopen? Bekijk ons assortiment en kies uw favoriete exemplaar!

witte stropdas

Witte stropdas

Wit is een unieke kleur voor een stropdas. Minder gebruikelijk dan blauw of rood, maar wel degelijk een goede investering voor uw garderobe. Met wit upgrade u uw casual outfit in een handomdraai met een trendy accent. Draag bijvoorbeeld een smalle witte stropdas op uw geruite overhemd en jeans. Staat stoer en classy tegelijk. Ook voor een avondje uit of een borrel met vrienden is een smalle witte das een perfecte keuze. Combineer met een wit of juist een zwart overhemd voor extra contrast. Wilt u nog meer opvallen? Een paar bretels maken uw uitgaansoutfit helemaal af.

Een witte stropdas wordt niet veel naar kantoor gedragen. Wilt u dit wel doen? Houdt het dan vooral rustig en harmonieus. Draag zeker geen zwart overhemd en kies ook niet voor een smalle das. Ga bijvoorbeeld voor een luxe zijden das met een geribte structuur in roomwit op een lichtblauw overhemd of een wit overhemd met een fijn ruitje.

Gaat u binnenkort trouwen? Dan is een witte das helemaal op zijn plaats. Stem de kleur van uw das goed af op de kleur van de jurk. Verschijnt uw aanstaande in een ivoorwitte bruidsjurk? Dan kiest u natuurlijk ook voor een ivoorwitte stropdas. Een helderwitte jurk vraagt dan weer om een kraakhelder witte stropdas. Overigens is het bij bruiloften niet enkel wit wat de klok slaat, want juist op deze dag kunt u alle kanten op. Kies bijvoorbeeld een das in de themakleur van uw bruiloft. Meer lezen? Stropdas bruiloft.

Ook bij speciale en formele gelegenheden als een black tie event wordt van u verwacht dat u een stropdas draagt. U zou denken dat u met een zwarte stropdas moet verschijnen, maar ook wit is helemaal op zijn plaats. Combineer een wit pochet bij uw kostuum en draag er eventueel een paar zwarte bretels bij om het plaatje compleet te maken.

Tenslotte is het dragen van een witte das ook bij begrafenissen heel gepast. Waar men het vroeger vooral op zwart hield, zien we tegenwoordig veel wit (naast de vrolijke kleuren trend om het leven te vieren). Kies wel voor een donker pak en rustige accessoires, dan is een witte stropdas voor een begrafenis een prima idee.

Een witte stropdas kopen? Check ons assortiment, wat is uw favoriete exemplaar?

bruine stropdas

Bruine stropdas

De kleur bruin is een typische herfstkleur. Hij komt terug in de kleur van boomstammen en bladeren. De kleur staat voor aards en eenvoud, maar ook voor gezelligheid en warmte. Vrijwel elke herfst is er veel kleding te vinden in bruintinten.

Mannen die een bruine stropdas dragen zijn over het algemeen warm, bescheiden en vertrouwen opwekkend. De kleur kan ook gezien worden als saai. Afhankelijk van hoe de stropdas gecombineerd wordt, straalt u een boodschap uit.

Er zijn vele kleurtonen bruin in dassen terug te vinden. Een donkerbruine stropdas is altijd een goede keuze, eventueel uitgevoerd in een streep- of all over motief. Een donkerbruine stropdas staat voor degelijkheid en eenvoud. Om te voorkomen dat uw outfit als saai bestempeld wordt, kunt u kiezen voor een bruine stropdas in slimfit uitvoering of satijnzijde uitvoering voor een subtiele glans. Een lichtbruine stropdas daarentegen is niet in alle gevallen een goede keuze. Hij kan onalledaags overkomen en daarmee kunt uw stropdas veel aandacht trekken. In veel gevallen is het niet de bedoeling dat uw kleding, maar juist uzelf de aandacht trekt.

Een bruine stropdas kan uitstekend gedragen worden op een wit, lichtblauw of lichtroze overhemd, met of zonder streep- of ruitdessin. Kiest u voor een bruine stropdas afgewisseld met een andere kleur, combineer hem dan liever met een uni overhemd. Een bruine stropdas is niet alledaags en geeft juist daarom een verassend effect.

Een bruine stropdas kan zowel overdag als 's avonds gedragen worden. Hij laat zich uitstekend dragen bij vele soorten gelegenheden. Bijvoorbeeld een bruin met blauw gestreepte stropdas, gecombineerd met een donkerblauw pak en wit overhemd op kantoor. Of een uni satijnzijde donkerbruine stropdas op een donkergrijs krijtstreep pak en een kraakwit overhemd voor tijdens een chique feest. Een bruin pochet in uw colbert geeft uw outfit een feestelijke finishing touch.

Gele stropdas

gele stropdasGeel is de kleur van de zon, zij bevat het meeste licht van alle kleuren. Mannen die een gele stropdas dragen hebben over het algemeen een opgewekt humeur, zijn creatief en streven naar veelzijdigheid. 

Gele stropdassen staan mooi bij mannen met een getinte huidskleur. Wellicht mede daarom worden gele stropdassen met name in de lente en zomer gedragen. Een pastelgele stropdas kan enigszins naar de kleur goud neigen. Een beschaafde kleur die zich makkelijk laat combineren bij vele overhemden en pakken. Een knalgele tint laat u opvallen. Deze kleur laat zich minder makkelijk combineren. Kiest u echter voor een wit overhemd, dan zit u altijd goed.

Gele stropdassen laten zich goed dragen bij vele gelegenheden. Op kantoor kunt u kiezen voor uni geel of een gele stropdas met een (streep)dessin. Kies liever niet voor fel geel maar ga voor wat rustiger geel. Tijdens feestelijke gelegenheden kunt u kiezen voor een geel exemplaar in satijnzijde. Als zijde op een zeer fijne manier geweven wordt, wordt het satijn. Satijn is een soepele stof die een subtiele glans afgeeft. Een perfecte keuze voor een chique feest of diner.

Bij een serieuze gelegenheid is een gele stropdas af te raden. In de rechtbank, bij een begrafenis of tijdens een belangrijk overleg kan geel je een verkeerde uitstraling geven. Zoals gezegd, geel is de kleur van de zon. Zij staat voor vrolijkheid en een opgewerkt humeur. Tijdens serieuze gelegenheden kunt u beter kiezen voor een stropdas in een donkere kleur, bijvoorbeeld blauw of bordeaux. Zo komt uw outfit overeen met de serieusheid en professionaliteit die u wilt uitstralen.

groene stropdasGroene stropdas

Groen is de kleur van de natuur en wordt daarom geassocieerd met natuurlijkheid, fris en vers. Daarnaast is groen de kleur van hoop en vrede. Het is niet voor niets dat vele bedrijven de laatste jaren kiezen voor groen in hun logo. De kleur groen staat voor een positieve toekomst. Mannen die kiezen voor groene stropdassen zijn over het algemeen nauw met de natuur verbonden en in harmonie met hun omgeving.

Groene stropdassen komen in talloze varianten. Donkere kleuren als boswachtersgroen en mosgroen kunnen moderen zijn. Kies bij een donkergroene das altijd voor een uni exemplaar, bijvoorbeeld in een satijnzijde uitvoering. Bij de slimfit stropdassen staat een mooi satijnzijde exemplaar in donkergroen. Kiest u voor een donkergroene stropdas met een dessin, dan moet u opletten. In veel gevallen geeft een dergelijke stropdas een wat ouderwetse uitstraling.

Mintgroen en pastelgroen zijn gewaagde kleuren. Mits de stropdassen goed gecombineerd worden kan het effect verassend zijn. Lime en appelgroene stropdassen zijn moderne, trendy kleuren. De laatste jaren zien we veel lime tinten terug in de stropdassen. Draag een lime groene stropdas op een helder wit overhemd en combineer uw outfit eventueel met lime groene manchetknopen.

Groen laat zich goed dragen op kantoor. Lime groene of appelgroene stropdassen geven een frisse, trendy uitstraling. Donkergroene stropdassen geven een serieuzere uitstraling. Draag altijd een wit overhemd bij een uni groene stropdas. Indien er een (donker)blauw streepdessin in zit kunt u ook kiezen voor een lichtblauw overhemd. 

Lime groene stropdassen worden ook veel gekozen als bruiloftsstropdassen. Zo zijn de daggasten herkenbaar en hebben ze allen een eigentijdse uitstraling. Een groene stropdas kan ook gedragen worden tijdens een andere feestelijke gelegenheid. Kies dan liever voor een stropdas in een satijnzijde uitvoering. Satijnzijde geeft de stropdas een feestelijke glans en heeft wat meer 'glamour' dan bijvoorbeeld een geweven stropdas met rib structuur.

Bekijk ons assortiment en bestel uw groene stropdas vandaag nog online!

Oranje stropdas

oranje stropdasEen oranje stropdas is een opvallende en vrolijke stropdas. Denkt u aan Nederland, dan denkt u aan oranje. Het koningshuis in Nederland heeft ervoor gezorgd dat de kleur niet weg te denken valt in het straatbeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan de logo's van vele Nederlandse bedrijven, zoals ING, TNT en Rabobank. Maar ook de sporters zijn bij internationale wedstrijden in het oranje gekleed.

Als u wilt opvallen is een oranje stropdas een goede keuze. Opvallen moet in deze zin niet als 'negatief' worden gezien, maar als lef / daadkracht. U geeft ermee aan dat u graag anders wilt zijn en kracht wil uitstralen. Geschikt dus voor opgewekte zakengesprekken of andere vrolijke aangelegenheden, zoals trouwerijen en feestjes. Maar overdrijf niet. Een oranje stropdas bij erg formele gelegenheden als een sollicitatiegesprek is af te raden.

Onder andere Nederlanders houden van de kleur oranje en dat vertaalt zich zeker ook naar de kleuren van onze stropdassen. In Duitsland dragen ze meer behoudendere kleuren en weinig stropdassen in felle kleuren als oranje. Engelsen beginnen de stropdassen in felle kleuren als oranje wel steeds meer te waarderen.

Afhankelijk van de gelegenheid kiest u een fel oranje of een rustig oranje stropdas. Een fel oranje stropdas laat zich het beste combineren met een rustig overhemd in wit. Een donkerblauw of grijs pak staat er uitstekend bij. Een stropdas in pasteloranje is een prachtige variant voor zomerse dagen en kan gecombineerd worden met een wit overhemd, eventueel met een subtiel streepje of ruitje. Een stropdas in rusty of terra laat zich goed combineren met een effen wit of blauw hemd, met of zonder streepje.

Bekijk ons assortiment oranje stropdassen en bestel uw exemplaar vandaag nog online!

Zeer mooie das !
Prachtig op het huwelijk van mijn zoon.
Flor
Snelle levering
Vivi
Alles Top,
Super tevreden van besteld artikel
Luxe strik, koste iets meer maar beduidend kwalitatiever dan goedkopere alternatieven.
Zeer snelle verzending. Eerder ontvangen dan aangegeven en dat nog in België.
A.P.
Ben zeer tevreden vd levering. Top
Maryse Nelissen

Goed materiaal.

johan Swennen
Vijf sterren service!
Door een fout bij de koerierdienst was het pakketje te laat toegekomen.
Zonder problemen werd er een nieuw pakketje verstuurd naar mijn hotel in Letland Riga.
De klanten service kon ik steeds voor en na mijn vlucht bereiken en wisten perfect wat gedaan.
Nicolas

Betaal veilig online

×