Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Zijn goedkope stropdassen het waard?

Het antwoord op deze vraag is persoonsgebonden maar dat er verschillen zijn tussen goedkope en dure stropdassen staat buiten kijf.

Het grootste verschil is de kwaliteit van de stof waar de stropdassen uit geweven zijn. Bij goedkope stropdassen zal er eerder worden gekozen voor goedkopere materialen zoals polyester of katoen, terwijl luxere stropdassen geweven worden uit zijde, wol of linnen. Stropdassen die uit goedkopere materialen geweven zijn, zijn vaak duurzamer omdat ze minder gevoelig zijn voor vlekken en gemakkelijker te reinigen zijn. Echter qua uitstraling halen deze goedkopere stropdassen het niet bij de luxe varianten die een luxueuze uitstraling hebben vanwege het licht glanzende materiaal, de structuur en hoe de stropdas “valt”. Daarnaast ademen de natuurlijke materialen van de luxere stropdassen beter dan polyester stropdassen.

Goedkope zijden stropdassen

Veelal zijn stropdassen uit zijde geweven en zelfs binnen deze categorie stropdassen bestaan er grote prijsverschillen. Zo is in het geval van een goedkope zijden stropdas de kwaliteit van het materiaal lager. Goedkoop zijde glanst minder, is gevoeliger voor beschadigingen, het materiaal is dunner en het is met een lagere kwaliteit bedrukt.

Bij goedkope stropdassen zullen weverijen zo min mogelijk stof gebruiken wat ook bij het knopen van een stropdas sneller tot beschadigingen zal leiden. Dit geldt ook voor de interlining, wat de voering van de stropdas is. Bij goedkope stropdassen zal er worden gekozen voor een goedkoop materiaal zoals polyester. Dit leidt tot een stijvere stropdas die minder mooi zal vallen. Bij een duurdere das zal het materiaal van de interlining met zorg worden aangepast op de uitstraling en het draaggemak van de klant.

Zie je het verschil tussen een goedkope en dure stropdas?

Ongedragen is vaak het prijsverschil al te zien door te letten op de textuur en de glans van het materiaal. Echter het verschil is ook te herkennen als een stropdas gedragen wordt door op de knoop te letten. Goedkope stropdassen zijn lastiger strak te knopen en verliezen sneller hun knoop.

Is een goedkope stropdas aan te raden?

Dit ligt met name aan uw budget, hoe vaak u de stropdas denkt te dragen en de gelegenheid waar de stropdas gedragen zal worden. Als uw budget het namelijk toelaat en u de stropdas vaker denkt te dragen dan raden we altijd een zijden stropdas aan. Ook bij eenmalig gebruik waar u graag goed gekleed voor de dag komt, bijvoorbeeld op een bruiloft, is het dragen van een zijden stropdas aan te raden! In het geval van een bruiloft brengt de dag toch de nodige uitgaven met zich mee en het besparen op een goedkope stropdas zal, als u de middelen heeft, helaas een verkeerde vorm van zuinigheid zijn. Onze collectie bestaat uit stropdassen in diverse prijsklassen en voor ieder budget, u kunt er zeker van zijn dat de prijs-kwaliteitsverhouding altijd in orde is!

Zeer mooie kwaliteit, snelle levering, perfect verpakt.
Jan Janssens
beste ,

snelle levering en zeer mooi materiaal , zeker niet de laatste keer dat ik bestel bij jullie
van grembergen wilfried
perfecte info op de site betreffende bretellen en duidelijkheid hoe en wanneer de levering zal gebeuren
christ vangheluwe
Zeer tevreden - ik zocht metaalvrije bretellen en binnen het grote aanbod waten ze direct beschikbaar - vlotte levering - bretellen van hoogwaardige kwaliteit voor dagelijks gebruik.
kurt
zeer goede kwaliteit
Haesen Flip
Ruime keuze, gemakkelijk om te bestellen, uiterst snelle opvolging, prima contact, super snelle levering binnen de 20 uren in België, prima kwaliteit. Verdient een pluim !
Jacques Vanhalst

Betaal veilig online

×