Stropdassenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Zijn goedkope stropdassen het waard?

Het antwoord op deze vraag is persoonsgebonden maar dat er verschillen zijn tussen goedkope en dure stropdassen staat buiten kijf.

Het grootste verschil is de kwaliteit van de stof waar de stropdassen uit geweven zijn. Bij goedkope stropdassen zal er eerder worden gekozen voor goedkopere materialen zoals polyester of katoen, terwijl luxere stropdassen geweven worden uit zijde, wol of linnen. Stropdassen die uit goedkopere materialen geweven zijn, zijn vaak duurzamer omdat ze minder gevoelig zijn voor vlekken en gemakkelijker te reinigen zijn. Echter qua uitstraling halen deze goedkopere stropdassen het niet bij de luxe varianten die een luxueuze uitstraling hebben vanwege het licht glanzende materiaal, de structuur en hoe de stropdas “valt”. Daarnaast ademen de natuurlijke materialen van de luxere stropdassen beter dan polyester stropdassen.

Goedkope zijden stropdassen

Veelal zijn stropdassen uit zijde geweven en zelfs binnen deze categorie stropdassen bestaan er grote prijsverschillen. Zo is in het geval van een goedkope zijden stropdas de kwaliteit van het materiaal lager. Goedkoop zijde glanst minder, is gevoeliger voor beschadigingen, het materiaal is dunner en het is met een lagere kwaliteit bedrukt.

Bij goedkope stropdassen zullen weverijen zo min mogelijk stof gebruiken wat ook bij het knopen van een stropdas sneller tot beschadigingen zal leiden. Dit geldt ook voor de interlining, wat de voering van de stropdas is. Bij goedkope stropdassen zal er worden gekozen voor een goedkoop materiaal zoals polyester. Dit leidt tot een stijvere stropdas die minder mooi zal vallen. Bij een duurdere das zal het materiaal van de interlining met zorg worden aangepast op de uitstraling en het draaggemak van de klant.

Zie je het verschil tussen een goedkope en dure stropdas?

Ongedragen is vaak het prijsverschil al te zien door te letten op de textuur en de glans van het materiaal. Echter het verschil is ook te herkennen als een stropdas gedragen wordt door op de knoop te letten. Goedkope stropdassen zijn lastiger strak te knopen en verliezen sneller hun knoop.

Is een goedkope stropdas aan te raden?

Dit ligt met name aan uw budget, hoe vaak u de stropdas denkt te dragen en de gelegenheid waar de stropdas gedragen zal worden. Als uw budget het namelijk toelaat en u de stropdas vaker denkt te dragen dan raden we altijd een zijden stropdas aan. Ook bij eenmalig gebruik waar u graag goed gekleed voor de dag komt, bijvoorbeeld op een bruiloft, is het dragen van een zijden stropdas aan te raden! In het geval van een bruiloft brengt de dag toch de nodige uitgaven met zich mee en het besparen op een goedkope stropdas zal, als u de middelen heeft, helaas een verkeerde vorm van zuinigheid zijn. Onze collectie bestaat uit stropdassen in diverse prijsklassen en voor ieder budget, u kunt er zeker van zijn dat de prijs-kwaliteitsverhouding altijd in orde is!

Ruim assortiment aan maten. Degelijk materiaalkeuze.
Johan Verbraecken
Goede service, snelle levering, goede kwaliteit, duidelijke website.
Voor herhaling vatbaar.
Jan Verherstraeten
Mooie service
Johan Godaert
Als je op zoek bent naar een Kinder vlinderdas zijn de mogelijkheden beperkt.
Tot ik bij de Strikkenwinkel uit kwam!
Zoveel kleuren!
En zo’n mooie kwaliteit.
Alles werd snel en netjes verstuurd.
Ik raad het iedereen aan!
An DLA

Net wat ik zocht. Stevige bretellen zonder metaal - BRT-920 - (vlotte luchthavencontrole). Snelle levering.

ANDRE DE MEYER
heel mooie kwaliteit echt voor een dame, ik moet naar een feest , en het thema is paris .........moulin rouge , dus ga ik me verlkeden in een echte parisienne ,heb gezocht op internet en zo kwam ik bij jullie terecht en ik was benieuwd op het resultaat, en ik moet zeggen ben heel tevreden . meschien tot A BIENTOT GRTS
Gisele Rysselinck

Betaal veilig online

×